Bruegelfoundation

Bruegelkring

“In 1994 richtte dhr Paul Capals, samen met een 9-tal medestanders, de Pieter Bruegelkring op. Men vond het belangrijk dat de bestaande aanwijzigen die de schilder Pieter Bruegel de Oude met het dorp Grote-Brogel linken, voor eens en altijd terdege onderzocht zouden worden.

De vereniging brengt een eerste synthese van de verschillende argumenten die wijzen op de band van P. Bruegel met Brogel: Grote-Brogel, de geboorteplaats van Pieter Bruegel de Oude, P. Capals, 6 september 1994.

In het najaar van 1996 maakt Lic. Wouter de Wyngaert een voorstudie i.v.m. de landkaart Belgii Inferiores Descriptio…uit de Descrittione dit tutti i Paesi Bassi van L.Guicciardini.”

Bruegel versus Brogel.

Noot: geen idee of deze structuur nog actief is.

%d bloggers liken dit: