Reconstructie Toren van Babel

Het programma “Het Geheim van de Meester” van NPO AVRO/TROS geeft weer welke technieken Bruegel vermoedelijk allemaal gebruikte voor zijn “Toren van Babel”.

Een prachtige documentaire over Bruegels schilderij.

 

Het geheim van de meester over de Toren van Babel gemist? Bekijk hier de  hele uitzending

“Het team zet zich schrap voor de reconstructie van een bijna onmogelijk werk: De Toren van Babel, van Bruegel. Lisa loopt vast in onmetelijk veel kleine details en de honderden afgebeelde poppetjes. Thijs verdiept zich in het Bijbelverhaal over de Toren van Babel. Michel reist af naar Antwerpen, de kosmopolitische stad waar de 16e-eeuwse Breugel zijn inspiratie opdeed. Bruegel blijkt een meester te zijn geweest in het observeren van de stad zelf, maar ook van haar politieke en religieuze problemen. Lukt het Lisa ondertussen om dit enorme werk überhaupt af te krijgen?”

Grote dank aan AVRO/TROS en NPO. 

 

%d bloggers liken dit: