Oude meesters terug uit Japan

Babel, oude meesters terug uit Japan.

Was van 3 februari tot en met 21 mei 2018 in Museum Boijmans Van Beuningen te zien.

Manga kunstenaar Katsuhiro Otomo geïnspireerd door Bruegel

‘Oude meesters terug’: het werk ‘Inside Babel’ waarbij Bruegels toren met een flinke hap eruit, zó bedrieglijk echt weergegeven werd dat je zelfs heel even op het verkeerde been wordt gezet.

Manga kunstenaar Katsuhiro Otomo en Kosuke Kawamura. Zij reisden naar het Colosseum in Rome, de inspiratiebron van Bruegel, en bezochten de twee versies van Bruegels schilderij in Rotterdam en Wenen. Speciaal voor de tentoonstelling maakten zij een eigen, zeer nauwkeurige, weergave van de binnenzijde van de toren, Inside Babel. Om de kleuren en het perspectief van het bouwwerk tot op elk baksteentje kloppend te krijgen, zijn circa 25.000 beeldbewerkingen nodig geweest.

%d bloggers liken dit: